Gastronómia

Reštaurácia L´Olive

Meno jej dal olivovník, ktorý tam kedysi rástol. Dnes si už síce nemôžete sadnúť pod jeho konáre, bohato vám to však vynahradia tunajšie kulinárske zážitky. Tím kuchyne čaruje len s tradičnými domácími surovinami a na konci tejto alchýmie sa rodí slovenské menu v tej najatraktívnejšej podobe. Z bryndze, napríklad, vykúzlia naši kuchári bryndzové créme brullée, v kombinácii s valeriánovým šalátom, chrumkavou slaninkou a domácim praclíkom. Slovenskú surovinovú klasiku akoby šibnutím čarovného kulinárskeho prútika zmenia na jemne zaúdený chrbát z jeleňa s divinovou klobásou, tekvicou, hruškou a sladkými lieskovcami s borievkovým jusom.
Aj veľká časť výrobkov či „polotovarov“ vzniká v tunajšej kuchyni - výrobky z kysnutého cesta, čokoláda, vlastné cestoviny, domáci tvaroh, fermentovaná zelenina či slávna „pribratislavská“ kyslá kapusta.

www.lolive.sk
http://www.lolive.sk/sezonne-menu/

Bar z devätnásteho storočia

Niet hosťa, čo by ho neoznačil za „jednotku“, za svojho naj-favorita. Aj vďaka pôvodnému stropu z 19. storočia a štýlovému zariadeniu s otvoreným krbom. Stačí vstúpiť do tohto rozprávkového priestoru, privrieť oči a nechať sa unášať na vlnách fantázie.V bare sa dobre oslavuje, rokuje či len tak oddychuje pri šálke výbornej kávy, víne, koňaku, cigare...